Avem o criză de încredere a cetăţeanului în politicianul pe care l-a ales.

Klaus Iohannis

Frunțile sunt mai puțin încrețite. Semnalele sunt bune, scaunele nu par să mai fie lipite de persoane și invers.

Dar, important e să înțeleagă și tehnocrații ce fel de țară preiau: una profund încărcată emoțional, la capătul răbdării și al rezistenței. Chiar din punct de vedere fizic.

Din 30.000 de școli, doar 2.000 respectă normele de prevenire a incendiilor. Pe lângă copiii morți acum două săptămâni, pot muri și alții. Vine iarna, în sute de școli – dacă există căldură – copiii se încălzesc cu lemne la sobe sau instalații precare.

Șoselele și autostrăzile, mai ales lipsa celor din urmă, pe lângă faptul că sunt izvorul celor mai sîngeroase drame și știri de peste 20 de ani, sunt adevărate acte de sabotaj la adresa economiei naționale, ca să nu mai vorbim de bunul simț.

Omul trebuie reașezat în centrul tuturor politicilor publice. Respectul față de viață, de umanitate, de familie și viitor. În rest, fiecare este liber să aleagă ce vrea. Dar statul trebuie să “respire” respect pentru oameni.

România nu este cea de la televizor. România este profund săracă; mergeți mai mult prin țară, aflați cum se face “justiție” în provincie, cum e respectată legea și cum e cheltuit banul public.

Românii sunt sătui de superficialitate. Până și hoții au devenit neserioși. Dați-ne o țară care râde cu simț de răspundere.

Spitalele, locul în care ar trebui să ne vindecăm, ne omoară cu zile. Rugați-vă consilierii să vă “deseneze” o imagine reală a dezastrului, a dramei pe care o consumă bieții pacienți, pe de o parte și personalul medical, pe de altă parte. Este o înjosire care repugnă oricăuri om civilizat. Sunt instituții de corecție care arată mai bine decât majoritatea spitalelor.

Nu avem un viitor. Ca să puteți discuta despre asta, preocupați-vă de tânăra generație. Asigurați-le educație de top, acces la biblioteci virtuale, programe de sănătate prin mișcare, acces la internet, literatura IT și computere. Construiți-le parcuri. Ieșiți la curse de alergare și ciclism și dați-vă exemplu.

Pe trupul țării, se lăfăie la soare mârlani, șmenari tot felul de căpușe. Colcăie trivialitatea și furăcioșii. Loviți-i în plin: ei sunt o formă de terorism antinațional.

Până să vă gândiți la progres, stimate doamne și stimați domni din Noua Politică, scoateți țara din Evul Mediu.

Sursa foto: Shutterstock

Leave your comment